BLOG

Sosyal Medya İşletmenizi nasıl etkiler?

Sosyal Medya İşletmenizi nasıl etkiler?

Sosyal medya , günümüzün iş dünyasını büyük ölçüde değiştirdi. Bir işletme sahibi olarak, şirketini nasıl konumlandıracağını ve sosyal medyada olmanın neden önemli olduğunu bilmelidir.

Kendinize aşağıdaki soruları sormanız gerekir:

  • Hedef müşterilerime ulaşmak için hangi sosyal medya kanallarını kullanmalıyım?
  • Kitlemi bu kanallarda nasıl hedefleyebilirim?
  • Sosyal medya stratejimi nasıl planlayabilirim ?
  • Yatırım getirisi nedir ve hedeflerim nelerdir?


Sosyal Medya ile ilgili ilginç bir şey, hedefinize ulaşmak için doğru araçları bulmak için potansiyel müşterilerinizi ve rakiplerinizi takip edebilir ve Sosyal Medyadaki davranışlarını tam olarak analiz edebilirsiniz.

Sosyal medya pazarlamasına odaklanmanın en önemli nedenleri şunlardır:

  • Potansiyel müşteri oluşturmak için (3 Milyar kullanıcı artık sosyal medyada aktif).
  • Web sitesi trafiğini artırmak için
  • Yeni ürünleri tanıtmak için
  • Özel promosyonların reklamını yapmak için
  • Marka Bilinirliği oluşturmak için
  • Medya etkileyicileriyle ortaklık kurmak için

Şirketinize yatırım yapmaya ve onu iyi tanıtmaya istekliyseniz, birkaç hafta içinde viral olabilirsiniz.

Sosyal medyadaki varlığınıza ne kadar çok yatırım yapmaya istekli olursanız, o kadar fazla görünürlük ve çevrimiçi varlık elde edersiniz.


Aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler, bunu asla tamamen tek başınıza yapamayacağınızdır. Web sitenize ve kullandığınız tüm sosyal platformlara trafik oluşturmak için sponsorlu içerik oluşturmanız ve google AdWords'ü kullanmanız gerekir. Mümkün olan en yüksek sonuçları elde etmek için bir SEO ve Google Ads Uzmanı işe almak çok önemlidir çünkü Google algoritmasını değiştirmeye devam etmektedir. Bugün internette büyük bir rekabet var. Google'ı açmayı ve en popüler iş unvanları hakkında birkaç anahtar kelime yazmayı deneyin. Şu kelimeleri yazarsanız: Creative Ajans Google'ın motorunda. İlk 20 sayfa sponsorlu web sitelerini içerecektir. En yüksek teklifi verenler veya aslında en akıllı teklif verenler, ilk sayfada kalan şirketlerdir, çünkü yalnızca Google'a oyunlarının zirvesinde kalması için ödeme yapmakla kalmaz, aynı zamanda Google'ın algoritmasını da çözerler. Muhtemelen web siteleri için içerik yazması için bir SEO uzmanı ve çevrimiçi varlıklarını optimize eden ve onlara Google'da en yüksek sonuçları sağlayan orijinal bir web tasarımı oluşturmak için deneyimli bir web geliştiricisi tuttular .

Giyim veya perakende işletmeleri için en etkili pazarlama yöntemi, çekici içeriği paylaşmak olacaktır. Bu şirketler büyük ölçüde paylaşılabilir içeriğe güveniyor. Müşterilerini, gerçek markadan yeniden paylaşım alma şansı için kıyafetlerini paylaşmaya teşvik ediyorlar. Bu, kendi müşterilerinizden ücretsiz pazarlama almanın en etkili yollarından biridir . Onları teşvik etmenin en iyi yolu , ürünlerini aldıkları çekici bir ambalaj tasarımı olacaktır . Başka bir yol, müşterilerinize özelleştirilmiş mektuplar göndermek olabilir. Markalarına biraz daha fazla yatırım yapmak isteyenler, muhtemelen daha fazla sayıda potansiyel müşteri ve takipçi elde etmek için sosyal medya varlıklarını büyük ölçüde etkileyebilecek etkileyici pazarlamaya güveniyorlar .

Daha önce de belirtildiği gibi, Sosyal Medya Pazarlaması çok önemlidir, ancak bunu kolaylaştırmak için pazarınızı incelemeyi ve hedef müşterilerinizin sosyal medyadaki davranışlarını öğrenmeyi düşünebilirsiniz. Neleri takip ediyorlar, hangi müziği dinliyorlar, hangi arabayı kullanıyorlar, nerede yaşıyorlar?

Hedef kitlenizle ilgili her ayrıntı ortada, tek yapmanız gereken ürününüze inanmak ve onu gelecekteki tüketicilerinizin ilgisini çekecek en iyi şekilde paylaşmak.

“A” oyununuzu sosyal medyaya taşımanın en iyi yöntemleri:

  • Akıllı bir sosyal medya planı oluşturun
  • Her zaman kaliteli içerik ve akılda kalıcı görseller paylaşın
  • Sadece resim, hareketli grafik ve video paylaşmayın, günümüzde sosyal medyada çok daha fazla etkileşim alıyor.
  • Müşterilerinizin sizin hakkınızda neler paylaştığını veya söylediklerini yeniden yayınlayın
  • Ürününüzü veya hizmetinizi satın almaya teşvik etmek için müşterilerinize bir teşvik, promosyon veya harekete geçirici mesaj sunun
  • Müşterilerle takip edin. Müşterileriniz firmanızdan ürün aldıktan sonra asla ihmal etmeyin!

Acentemiz yukarıda belirtilen tüm hizmetleri sunmaktadır.

Sosyal medya stratejisi ve pazarlama hakkında daha fazla bilgi için, bilgilerinizi paylaşarak bizimle iletişime geçin , size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız!

 
Bu Gönderiyi Paylaş:

Blog Yorumları

Bu makaleye ilk yorumu siz yapın.

Makale ile alakalı aklınıza takılan sorularınızı paylaşın.

infoCreated with Sketch. Yorum yapan her okur, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
(E-Posta ve Telefon numaranız paylaşılmamaktadır.)
Mesaj Gönder